"Olaszos" összecsukott melegszendvics
sponsored links
Tegnap a ballagási készülõdés izgalmában, elfelejtettünk elmenni kedvenc pékségünkbe, hogy friss kenyeret-zsömlét vegyünk. Az este ez még nem is okozott különösebb problémát, mert Sógornõm vacsorával felszerelve indított útnak bennünket. Ma reggel viszont szembesültünk a ténnyel, hogy csak szikkadt kenyér és zsömle van itthon, amit már nem kedvelünk annyira. Mentõötletként melegszendvics jutott eszembe reggelire, most egy kicsit "könnyített" változatban, ami azt jelenti, hogy margarin vagy vaj helyett olasz tésztaszószt használtam kenõanyagnak. Hogy még inkább a család szájízéhez igazítsam a fûszerességét, az üveges tésztaszószba jó adag csiliport kevertem. Ez a szendvics még hidegen is meleg lenne (ha maradt volna belõle) :)
Hozzávalók:
- szikkadt zsömle
- Combino tésztaszósz (most csak sima paradicsom)
- kevés csilipor - el is maradhat
- felvágottak (sörkorcsolya maradék, lehelet vékony sonka)
- trappista sajt
A pékségben, ahová járunk elég szép nagy zsömléket sütnek, így egy zsömlébõl két szendvicset tudtam gyártani. Elõször a zsömlék legtetejét vágtam le, majd elfeleztem õket. A két fél zsömlét még ketté vágtam, a feleket megkentem a csípõs paradicsomszósszal, megszórtam csíkokra vágott sörkorcsolyával és sonkával, és ugyancsak csíkokra vágott trappista sajttal. Az elõmelegített szendvicssütõben szép ropogósra sütöttem. A kisült szendvicseket grillrácsra szedtem ki, hogy ne párásodjanak le. A tányérra is azért tettem szalvétát alá.
Olaszos összecsukott melegszendvics |